office@aquadeluxe.ro 0721 14 65 61

Solutii pentru tratarea apei

Cu cat sistemul de tratare este mai complex si eficient, cu atat sanatatea dumneavostra va fi mai putin supusa pericolelor.

Fara folosirea substantelor de tratare a apei – Cl, pH, Solutii pentru tratarea apei si altele – apa din piscina nu va fi niciodata limpede si curata. Pe langa aspectul vizual neplacut, daca apa nu este tratata va puteti imbolnavii datorita dezvoltarii bacteriilor in apa. De aceea tratarea apei are un rol primordial in mentinerea apei curate si fara microbi. De calitatea apei depinde sanatatea dumneavoastra.

Acesta calitate a apei se intretine fie printr-o tratare manuala, fie cu ajutorul unor sisteme de tratare semiautomate sau automate.

Cu cat sistemul de tratare este mai complex si eficient, cu atat sanatatea dumneavostra va fi mai putin supusa pericolelor.

Tratarea manuala a apei

Tratarea manuala se face utilizand o trusa de analiza care indica nivelul clorului si pH-ului din apa. Aceste substante se pun manual in apa. Din pacate aceasta metoda de analiza este total empirica cu o marja de eroare ridicata. In plus analiza apei trebuie facuta la cateva zile, in perioadele foarte fierbinti chiar zilnic. De asemenea dupa fiecare schimbare meteo trebuie facuta analiza apei.

Sisteme semiautomate

Sistemele semiautomate constau in utilizarea unor pompe dozatoare cu reglare proportionala. Si aceste sisteme presupun o atentie sporita din partea dumneavoastra, o analiza a apei prin metoda de mai sus si un reglaj periodic al pompelor dozatoare.

Sisteme automate pentru tratarea apei

Cu adevarat eficiente sunt sistemele dozatoare automate care au in componenta senzori de Cl si pH, iar pompele de dozare sunt controlate de microprocesor. Astfel cantitatea de Cl si pH din piscina va fi intotdeauna cea corecta, marja de eroare a acestor sisteme fiind de sutimi de mg/l.